joi, 24 mai 2012

Hidroizolatia fundatiei la o casa

Cat de importanta este hidroizolatia fundatiilor caselor?  
Procesul de hidroizolare a casei, indiferent daca are subsol sau nu, reprezinta una dintre cele mai importante etape in constructia acesteia, cu statutul de locuinta sanatoasa si sigura. Daca o cladire nu este bine hidroizolata la baza ei, in timp, apa care se infiltreaza prin zidurile subsolurilor se ridica prin capilaritate, duce la deteriorarea acesteia, se instaleaza igrasia si mucegaiurile (cu consecinte nefaste asupra sanatatii locatarilor). O baza nesigura a unei cladiri pune in pericol stabilitatea, siguranta instalatiilor electrice si aspectul acesteia.

Cand se executa aceste lucrari? Cat de mare trebuie sa fie adancimea la care se pune hidroizolatia?
Inceperea lucrarilor de executie a fundatiilor este recomandata imediat dupa executarea terasamentelor pentru a nu fi afectate de conditiile climatice si sa se realizeze conform normativelor in vigoare, care stabilesc si adancimea de fundare, in functie de mai multi factori (tipul de teren de fundare, zona geografica, materialele de constructie - BCA, caramida, beton armat, lemn etc.).
Pentru casele vechi, saparea santului pentru realizarea hidroizolarii se face atunci cand timpul este frumos si mai cald, fiind recomandat sa se lase pentru zvantare santul liber 2-3 zile in functie de gradul de umezire a peretilor.

Cateva sfaturi/recomandari la aplicare
Dupa operatiile de curatare si pregatire a straturilor suport pentru hidroizolatie, se amorseaza suprafata cu produsul recomandat tipului de hidroizolatie folosit, se aplica stratul de hidroizolatie sub forma de membrana, ciment impermeabil, cauciuc lichid aplicat etc., iar apoi urmeaza protectia hidroizolatiei selectate.
Un alt exemplu, dupa ce s-a facut drenajul fundatiei dintr-un strat de pietris sau nisip, se toarna betonul de egalizare, se aplica o membrana bituminoasa de 3-4 mm armata cu poliester in 1 sau 2 straturi, sau de alt tip, care se ridica 30 cm deasupra solului si un strat de separare geotextil 200-300g/mp.
Pentru cei care nu au posibilitati, la casele vechi, se poate aplica un strat de smoala la cald.

Ce materiale se recomanda la aplicare?
In vederea alegerii materialului de hidroizolatie, se recomanda clientului sa se adreseze unui specialist, precum si firmei care comercializeaza materiale de acest tip. In prezent, sunt disponibile sisteme de hidroetansare de mai multe tipuri, intre care membrane bituminoase, membrane din PVC, polipropilena, polietilena, cauciuc; cimenturi speciale de impermeabilizare sub forma de pasta aplicabile cu mistria, care, in amestec cu mortare, se aplica direct pe elementele de fundatie; produse lichide pe baza de polimeri poliuretanici, acrilici, care polimerizeaza dupa aplicare in contact cu aerul, realizand astfel o pelicula etansa, omogena, flexibila, foarte aderenta la suport. 

Doriți sa executați o lucrare de hidroizolație sau termoizolație terasa, contactați-ne la telefon 0720.-601.931; sau pe email: hidroizolatii@europe.com . Cerere de Oferta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu