luni, 9 martie 2015

Reparaţiile la terasa blocului - cum procedam

Foarte multe blocuri de locuinţe au probleme cu acoperişul. Suferă atât proprietarii de la ultimul nivel, cât şi cei de mai jos, din cauza infiltraţiilor care pot pătrunde şi în instalaţiile electrice. 

Repararea terasei este în sarcina asociaţiei de proprietari prin plata cotelor-părţi ce revin tuturor locatarilor. Dacă banii au fost deja constituiţi/colectaţi în contul fondului de reparaţii, asociaţia face plata lucrării din acest cont. Dacă banii nu au fost colectaţi, lucrarea trebuie plătită de proprietari, prin lista de plată, la valoarea contractată. Iată care sunt paşii necesari pentru realizarea acestei operaţiuni:
  • Administratorul blocului trebuie să constate situaţia şi să raporteze preşedintelui.
  • Tot administratorul solicită de la cel puţin trei firme de specialitate şi cu experienţă oferte de preţ şi calitate. 
  • Ofertele trebuie să cuprindă obligatoriu şi devizul financiar al lucrării
  • Preşedintele reuneşte comitetul executiv, care trebuie să ia o decizie cu privire la repararea terasei: calitate, cost estimativ, perioadă de execuţie. 
  • Tot comitetul ia şi decizia finală cu privire la firma cu care se va încheia contractul.
  • În prima adunare generală a proprietarilor, preşedintele va supune aprobării această lucrare.
  • Lucrarea trebuie efectuată în perioada mai-septembrie.
  • Dacă repararea terasei nu se aprobă, cei care nu au fost de acord vor suporta ulterior toate prejudiciile financiare ale proprietarilor afectaţi, inclusiv repararea apartamentelor degradate din cauza infiltraţiilor.
Sfaturi pentru o hidroizolaţie corectă
“Sistemul obişnuit de hidroizolare constă în aplicarea unor straturi de membrane, care pot fi din mai multe tipuri de materiale (bitum, silicaţi, poliuretani, PVC etc.), în funcţie de tipul construcţiei, dar şi de buget”, susţine constructorul. Potrivit acestuia, e important ca hidroizolaţia să fie executată de specialişti, ca să nu apară infiltraţii. 
Inainte de aplicarea straturilor de membrana, stratul suport trebuie sa fie bine pregatit, suprafata trebuie sa fie curatata, regenerata prin ardere si scurgerile pluviale inlocuite. “Indiferent de sistem, aveţi grijă ca hidroizolaţia să fie aplicată şi la baza pereţilor, pe o înălţime de cel puţin 10 cm şi nu doar pe plafon!”, a mai spus constructorul.

Sursa: Libertatea.ro

Solicitati aici o oferta profesionala pentru lucrarile de hidroizolatii la terasele de bloc: Oferta hidroizolatie

Un comentariu:

  1. Cristian T.- Administrator25 aprilie 2015 la 22:48

    Salut, ma interesează o reparație la terasa blocului. avem aproximativ 250 mp de hidroizolat. Aștept oferta dvs, cu materiale de cea mai buna calitate , având in vedere ca este o terasa de bloc veche, pe care avem carton și nisip.

    RăspundețiȘtergere