duminică, 6 mai 2012

Hidroizolarea corectă a unei terase circulabile

Dacă intre dumneavoastră și cerul liber nu se afla decât planșeul terasei, trebuie sa scăpați de grija inundațiilor.

Etape de lucru:

1. Aplicarea amorsei
Dupa ce a fost curatata suprafata planseului, s-a aplicat un strat de amorsa bituminoasa. Aceasta se aplica la rece prin stropire sau pensulare pentru asigurarea aderentei hidroizolatiei la suport.

2. Aplicarea izolatiei bituminoase
Pentru stratul hidroizolant a fost ales un mastic de bitum rece cu vascozitate mare (bitum oxidat topit cu adaosuri minerale, diluat cu solventi organici), care a fost aplicat la rece cu un spaclu.

3. Aplicarea plasei de armare
Dupa ce a trecut perioada de uscare indicata de producator, peste izolatia bituminoasa a fost montat un strat de plasa de Buzau din fier-beton cu grosimea de 6 mm cu rolul de a arma sapa.

4. Montajul plasei pe parapeti
Pe parapeti a fost fixata plasa rapita. Ea indeplineste acelasi rol de armatura pentru viitorul strat de tencuiala. A fost creata o zona de imbinare pe o lungime de 80 cm intre cele doua tipuri de plasa pentru ca armarea sa nu sufere discontinuitati.

5. Montajul sifoanelor de pardoseala
In trei zone ale terasei au fost montate sifoane de pardosela din PVC. Acestea au fost conectate la conductele de apa pluviala care strabat cladirea prin interior, in plan vertical.

6. Realizarea instalației electrice
Din zona de acces in terasa au fost trase cabluri electrice spre locurile unde urmeaza sa fie montate sursele de iluminat. Cablurile au fost trecute prin doua randuri de tuburi izolatoare, iar peste acestea a fost aplicat un strat de plasa de sarma.

7. Turnarea sapei
A fost turnata o sapa din nisip si ciment de 6 cm grosime. Turnarea ei a cerut o atentie deosebita, deoarece s-au creat „caderi“ spre locurile unde, anterior, au fost montate sifoanele. Șapa a fost placata cu gresie de exterior.

8. Izolarea zonei de acces in terasa
Zona de trecere din casa scarii spre terasa este sensibila nu numai din pricina infiltrarii apei, ci si din punct de vedere termic. De aceea, aici au fost montate doua straturi de placi din polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm.
 
 Un aspect pe care proprietarii l-au avut in vedere a fost faptul ca terasa nu va îndeplini doar funcția de acoperis, ci va fi amenajata ca loc de relaxare. In consecinta, finisajele au fost plasate pe acelasi loc, in linia criteriului calității, ca și restul lucrărilor.
 
 Doriți sa executați o lucrare de hidroizolație sau termoizolație terasa, contactați-ne la telefon 0720.-601.931; sau pe email: hidroizolatii@europe.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu