luni, 7 mai 2012

Metoda eficienta de hidroizolare a terasei blocului

Hidroizolatie si termoizolatie la preturi sub nivelul pieței

Daca intrebati un specialist de o solutie ieftina de reparare a terasei, in 90% din cazuri ti se va raspunde ca asa ceva nu exista. Este adevarat ca o asemenea lucrare nu poate fi facuta de mantuiala, dar, chiar si asa, sumele percepute pentru lucrarile de hidroizolatie a terasei sunt exagerat de mari. Mai ales ca materialele de constructii necesare executarii acestei lucrari nu costa atat de mult, ajung la 10-12 euro/mp. 

Va propunem o soluție revoluționară de reparare a terasei. Termoizolație peste hidroizolatie sau terasa întoarsă.

CUM PROCEDĂM?
Se indepărtează pietrișul de pe jumătate din terasa si se repară hidroizolația veche, fie cu o membrana bituminoasa armata cu fibra de sticla, fie cu poliester. Se va indica cu precizie unde este găurit stratul vechi de hidroizolatie efectuandu-se reparatiile necesare. Se va calcula grosimea stratului de polistiren, in functie de pierderile de caldura pe care le sufera terasa, dar si de grosimea planseului cladirii. Dupa ce s-a terminat de reparat hidroizolatia, se aplica un strat de polistiren extrudat cu grosimea indicata de specialist. Oricum nu este indicat ca aceasta sa fie mai mica de 10 cm. Polistirenul extrudat are atat caracter hidroizolant, cat si caracter termoizolant. Atentie, nu confundati polistirenul expandat cu polistirenul extrudat. Intre aceste doua meteriale de constructii exista diferente foarte mari. Polistirenul extrudat este perfect impermeabil, lucru care nu se poate spune si despre polistirenul expandat. Peste acest strat se aplica un strat geotextil sau o membrana autoadezivă si se pune la loc pietrișul. In final se executa aceeasi operațiune si cu cealaltă jumătate din terasa.
 
PRETURI MICI Aceasta metoda este avantajoasa, deoarece Asociatia de proprietari nu trebuie sa mai dea bani pentru a decoperta terasa pana la planșeu. De asemenea, rămân doua straturi termoizolante, cel vechi și cel proaspăt pus, micșorându-se, astfel, foarte mult, șansele ca apartamentele de la ultimul etaj sa fie afectate de igrasie și condens.

TIMP MIC DE EXECUTIE Alt avantaj al acestei metode este timpul foarte scurt de executare a hidroizolației terasei. Radu Grigorescu spune ca, in cazul in care decopertam terasa, aceasta lucrare dureaza doua-trei zile. In aceasta perioada terasa practic ramane descoperita, iar in cazul in care ploua, apa se va infiltra in peretii cladirii, inundand etajele superioare. In cazul in care aplicam metoda prezentata mai sus (terasa intoarsa), terasa blocului nu ramane descoperita si nu exista pericolul inundarii.
 
DEZAVANTAJE
Principalul dezavantaj al utilizării acestei metode este faptul ca imobilul isi mareste greutatea dupa aplicarea noii termoizolații. In cazul aplicării unei metode clasice de termoizolare, straturile vechi de hidro si termoizolatie sunt înlăturate pana la planseu si puse in loc altele noi, cu o greutate mult mai mica, ceea ce duce la micșorarea masei clădirii. In cazul in care folosiți metoda "terasei intoarse", straturile vechi de hidroizolatie nu sunt îndepărtate, ba mai mult sunt puse altele noi peste ele. Aceasta metoda nu este indicat a fi folosita pentru clădirile foarte vechi deoarece este posibil ca acestea sa aibă structura șubrezita. In aceasta situație ar fi înțelept sa folosim o metoda de hidroizolare, care sa elimine straturile vechi de hidro și termoizolație.

PRETURI Pe lângă toate avantajele prezentate, un altul important este prețul mic de implementare. Costurile necesare reparării vechii hidroizolații cu bitum se ridica undeva în jurul sumei de 8-12 Eur/mp. Prețul pentru achiziționarea unui metru cub de polistiren extrudat este undeva în jurul sumei de 110 euro

Este bine ca înainte de începerea lucrărilor sa consultați un specialist în hidroizolații. Va rugam sa ne contactați pe e-mail: hidroizolatii@europe.com sau la telefon 0720.-601.931.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu