duminică, 21 octombrie 2012

DESPRE HIDROIZOLATII

Hidroizolatiile (cu sau fara mansardari) se executa cu membrane bituminoase aditivate, avind inserții de fibre poliesterice sau fibre de sticla, la greutăți specifice de 3 pina la 6 KG/MP.
Membranele bituminoase aditivate sunt materiale compozite care se nasc din combinarea a doua elemente principale:
- mixtura bituminoasa - pe baza de bitum modificat cu polimeri termoplastici;
- suportul (armatura) - o țesătură din diverse materiale;
Cele doua componente conlucrează foarte bine, bitumul oferind puterea sa impermeabilizeze, în timp ce armatura asigura o repartizare uniforma a sarcinilor de încărcare și o rezistenta mecanica superioara.
Bitumul din compoziția membranelor este modificat cu polimeri pentru a corecta caracteristicile nedorite; (bitumul nemodificat este foarte sensibil la variatii de temperatura, îmbătrânește mult mai repede si isi pierde mult mai usor caracteristicile cand este expus la caldura si raze UV, deasemenea este fragil la temperaturi scazute).
Pentru a selecta polimerul optim se iau în considerare o serie de caracteristici cum ar fi:
- polimerul trebuie sa fie compatibil cu bitumul pentru a evita separarea compușilor si pentru a obţine o mixtura omogena.
Doi dintre polimerii care indeplinesc aceste conditii sunt: polipropilena atactica (APP) si cauciucul stiren-butadien-stiren (SBS). Ambii polimeri modifica caracteristicile bitumului conducand la un punct de imbatranire mai ridicat si o mai buna flexibilitate la rece.

Hidroizolatiile se execută la construcţiile noi (hale industriale, case, terase circulabile)  şi pentru refacerea (renovarea) hidroizolatiei la construcţiile vechi (terase bloc). Aceste lucrări se pot executa în mai multe variante, în funcţie de specificul fiecărei lucrări. La construcţiile noi se folosesc sisteme de hidroizolaţii pe baza de membrana bituminoasa, în 3 sau 4 straturi, uneori împreună cu lucrările de termoizolaţii, iar în cazul renovării hidroizolatiei vechi, cele mai folosite sisteme de hidroizolatii sunt cele într-un strat de membrană şi în două straturi. Membranele bituminoase aditivate, au inserţii de fibre poliesterice sau fibre de sticla, la greutati specifice de 3 până la 6 KG/MP. 

Contactaţi-ne pentru ofertă la telefon: 0720-.601.931, prin Email: hidroizolatii@europe.com sau folosind formularul de contact.

3 comentarii:

  1. O lucrare de reparatie a terasei unui bloc se poate executa in mai multe straturi si cu termoizolatie

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, lucrarea se poate executa in mai multe straturi, in funcție de starea terasei se recomanda doua straturi de membrane bituminoase. Pentru termoizolație trebuie sa vedem terasa, practic se poate, dar implica mai multe lucrări.

    RăspundețiȘtergere